Eveniment

Arafat: Am citit că în perioada Paştelui va fi vârful în privinţa coronavirusului

Arafat: Am citit că în perioada Paştelui va fi vârful...

Autor: Departamentul Social

08.03.2020, 22:15 745

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, spune că a citit un studiu care arată că perioada de vârf în privinţa coronavirusului va fi înregistrat în preajma Paştelui. Situaţia este îngrijorătoare, recunoaşte secretarul de stat din MAI.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, duminică seara, la Antena 3, că a citit că perioada de vârf a coronavirului va fi în preajma Paştelui.

„Este o părere pe care am citit-o recent că în perioada Paştelui va fi vârful, începe apoi să scadă şi se întoarce în noiembrie. Este o părere ştiinţifică. Ce o validează? Când ajungem la Paşti şi după Paşti să vedem dacă acest lucru este adevărat”, a spus Arafat.

Întrebat dacă este îngrijorător acest lucru, dat fiind faptul că mulţi români se întorc din străinătate în acea perioadă, Arafat a răspuns pozitiv.

„Da (ne îngrijorează că vor veni mai mulţi acasă de Paşti – n.r.) şi pentru asta noi am lansat mesaje şi apeluri către ei să nu vină dacă pot să anuleze şi să nu expună familiile lor aici. Acelaşi mesaj l-am dat aici, să nu plece lumea în perioada sărbătorilor în zonele afectate. Când se întorc, cu siguranţă, autoizolare sau carantină şi nu ştiu dacă mai este corect, dacă au mers cu bună ştiinţă în zonele afectate statul să finanţeze carantina”, a mai spus Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO