Eveniment

Aproximativ 600 de persoane fără adăpost, cazate în centrele de protecţie socială din Capitală

Aproximativ 600 de persoane fără adăpost, cazate în...

Autor: Departamentul Social

05.01.2016, 11:54 77

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASPC) şi Poliţia Locală au găsit pe străzi, în noaptea de luni spre marţi, când au fost temperaturi de aproximativ minus zece grade, 28 de persoane fără adăpost, acestea fiind duse în centrele de protecţie socială ale Primăriei Capitalei.

În cele două centre ale municipaliătţii sunt cazate, în prezent, 600 de persoane fără adapost, alte 508 sunt în Complexul integrat de servicii sociale Theodor Pallady, iar 92 sunt în centrul din Berceni, arată Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Persoanele fără adăpost care au refuzat cazarea în centrele de protecţie socială din Capitală au primit ceai, supă caldă şi îmbrăcăminte groasă. Echipele mobile ale DGASPC vor fi şi marţi seară, de la ora 22.00, în zona Gării de Nord, pentru a ajuta persoanele fără adăpost.

Primăria Capitalei face apel la bucureşteni să sune la numerele 0800.800.868 şi 021.9844 dacă văd pe stradă sau în scări de bloc persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la centrele sociale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO