Eveniment

Aproximativ 23.000 de materiale pirotehnice, fără documente legale, descoperite în Vama Giurgiu

Aproximativ 23.000 de materiale pirotehnice, fără...

Autor: Laura Buciu, Mediafax

27.12.2017, 13:14 93

În data de 24 decembrie, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (S.A.E.S.P.) au desfăşurat o acţiune tematică pentru descoperirea materialelor pirotehnice, asdtfel că au descoperit într-un autoturism şi într-un microbuz cantitatea de 6.831, respectiv 15.688 articole pe bază de amestecuri pirotehnice.

„Bunurile aparţineau unei pasagere din autoturism, C.F., în vârstă de 55 de ani, respectiv şoferului microbuzului M.C., în vârstă de 54 de ani. Faţă de cele constatate, persoanele în cauză au declarat că articolele pirotehnice le aparţin şi erau achiziţionate din localitatea Ruse, dar nu aveau cunoştinţă de obligativitatea deţinerii autorizaţiilor necesare”, au transmis, miercuri, reprezentaţii Poliţiei de Frontieră.

Oamenii legii au întocmit dosare penale pentru operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Bunurile, în valoare de 5500 lei au fost confiscate, iar persoanelor li s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetate în stare de libertate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO