Eveniment

Aproape 70 de firme din industria prelucrării metalelor şi-au dat întâlnire la Romexpo

Aproape 70 de firme din industria prelucrării metalelor...

Autor: Carol Dan

14.05.2015, 00:05 1429

Centrul expoziţional Romexpo organizează în perioada 13-16 mai expoziţia internaţională Metal Show unde se întâlnesc aproape 70 de pro­du­cători şi furnizori de echipamente şi scule pentru prelucrarea metalelor, sudură şi robotică, precum şi firme de servicii industriale.

Firmele expozante vin din ţări precum Italia, Elveţia, Turcia, Luxemburg, Germania, Spania şi România. Multe dintre firmele de la Metal Show sunt mici şi necunoscute publicului larg, prin natura produselor pe care le comercializează. Una dintre firme, BDN Machies din Bucureşti, produce, printre altele, maşini de tăiere a metalelor.

„Am pornit afacerea în urmă cu patru ani şi avem un atelier de confecţii metalice în Bucureşti, unde lucrează 100 de angajaţi“, spune Alexandru Cristea, directorul general şi proprietarul firmei.

Cristea a înfiinţat firma cu banii pe care i-a câştigat înainte de criză în industria construcţiilor şi aşteaptă afaceri de aproape 2 milioane de euro în 2015, dublu faţă de anul trecut. Unul dintre avantajele firmei este că vinde maşinile de tăiat metale la jumătate de preţ faţă de competitorii din afară.

De altfel, firmele expozante oferă clienţilor o gamă variată de discounturi, care pleacă de la 5% pentru contracte încheiate până la sfârşitul acestei luni şi pot ajunge până la 50%.

O altă firmă prezentă la expoziţia de la Romexpo este Metal Star din Alba Iulia, specializată în furnizarea de soluţii pentru industria prelucrării metalelor. Aceasta importă produse şi servicii de la compania suedeză Sandvik, una dintre primele trei din lume în domeniu, însă, potrivit lui Daniel Mărginean, director de vânzări în Metal Star, livrează produse şi pentru industria de explorare şi producţie de hidrocarburi, o piaţă afectată anul trecut de scăderea drastică a barilului de petrol.

„Scăderea preţului barilului de petrol este o mare problemă. Producătorii (de utilaje şi material pentru industria petrolieră – n. red.) şi-au redus mult pro­ducţia“, afirmă Mărginean.

Pentru firma timişoreană CM Metal Trading, “cea mai promiţătoare piaţă” este cea auto. Firma are contracte cu Dacia Renault Piteşti. CM Metal Trading, înfiinţată în 1994, este reprezentanţa pentru România a companiei austriece Fronius, care produce aparate de sudură. Firma face anual şi jumătate de million de euro din contractele cu compania americană Cameron, care are o fabrică de utilaje petroliere la Ploieşti.

„Avem şi produse de nişă pentru industria exploatărilor petroliere off-shore“, a declarat Dorin Matei, director în CM Metal Trading.

 

Ce afaceri are Romexpo

Romexpo a organizat anul trecut 25 de târguri şi expoziţii, 41 de manifestări expoziţionale, 95 de congrese, conferinţe şi seminarii, dar şi nouă concerte, iar toate aceste evenimente au atras 523.000 de persoane şi 6.188 de firme participante. Romexpo operează 15 pavilioane şi 12 săli de conferinţe. Terenul centrului expoziţional Romexpo, de 328.000 de metri pătraţi, aparţine Camerei de Comerţ şi Industrie a României, acţionarul majoritar al centrului expoziţional. Romexpo SA a avut în 2013 (ultimele date disponibile la Ministerul Finanţelor) o cifră de afaceri de 45,2 mil. lei şi un profit de un milion de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO