Eveniment

Aproape 500 de locuri neocupate în învăţământul liceal din Arad, unde s-a intrat şi cu media 3,65

Autor: Marian Buga

12.07.2011, 14:41 119

Aproape 500 de locuri au rămas neocupate în învăţământul licealdin judeţul Arad, pentru că numeroşi absolvenţi din ciclulgimnazial nu s-au înscris la prima sesiunea de repartizare, la carecea mai mare medie de admitere a fost 9,96, iar cea mai mică 3,65,informează Mediafax.

Un număr de 3.964 de elevi au fost repartizaţi, marţi, înliceele din judeţul Arad, în timp ce 476 de locuri în învăţământulliceal au rămas neocupate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului ŞcolarJudeţean Arad, Laura Putnic, locurile rămase libere în licee arputea fi ocupate în următoarea sesiune de admitere.

"Au fost copii care nu s-au înscris în această sesiune, dindiferite motive. Unii sunt plecaţi din ţară, alţii mai au corigenţesau alte probleme, dar aceştia pot participa în a doua etapă derepartizare în licee", a declarat Laura Putnic.

La examenul de evaluare naţională, 3.592 de elevi au luat notăde trecere, în timp ce 859 nu au reuşit să obţină media cinci.

Cu toate acestea, la repartizarea în licee, cea mai mică mediede admitere a fost 3,65, la Grupul Şcolar Forestier din Arad. Întotal, trei candidaţi au fost admişi la liceu cu medii sub patru,iar alţi 95 cu medii sub cinci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO