Eveniment

Apelul unui medic nefrolog din Iaşi, detaşat la Suceava: „Teama te ajută să respecţi absolut toate protocoalele şi te ajută să te dezinfectezi, să ţii aceste echipamente de protecţie care sunt foarte dificil de suportat, care îţi limitează mult mişcările, îţi limitează mult câmpul vizual. Totuşi te ajută această teamă să rămâi sănătos

Un medic nefrolog din Iaşi a cerut să fie detaşat de la Spitalul C.I. Parhon la Spitalul Judeţean Suceava, susţinând că oricum ar fi luat decizia izolării de familie, iar la Suceava poate ajuta pacienţii. 

Despre teama de infectare, Ionuţ Nistor spune că îl ajută să respecte toate protocoalele.

Ionuţ Nistor, medic nefrolog la Spitalul C.I. Parhon din Iaşi, a decis să plece la Suceava în urmă cu o săptămână.

Spune că a luat această decizie deoarece o parte dintre nefrologii din Suceava erau infectaţi cu noul coronavirus, iar cineva trebuia să aibă grijă de pacienţi.

Vinerea trecută, la prânz, a aflat că cererea de detaşare i-a fost aprobată, iar seara deja făcea vizita la Spitalul din Suceava.

„Am găsit un spital care are nevoie de ajutor şi pacienţi care au nevoie de ajutor şi personal care munceşte şi încearcă să facă cât se poate mai bine aceşti pacienţi. Am plecat cu o echipă, o rezidentă care lucrează cu mine în spital şi două colege rezidente în dializă, pentru pacienţii dializaţi cronic", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ionuţ Nistor, medic nefrolog.

Acesta e recunoscut că decizia de a pleca la Suceava, acolo unde sunt cele mai multe cadre medicale infectate nu a fost una uşoară, însă a explicat că riscul de a intra în contact cu un pacient infectat este minim dacă respectă protocoalele.

„Cred că din punct de vedere al riscurilor era mai riscant pentru familia mea să mă întorc în fiecare zi acasă de la spital. Şi atunci, oricum urma decizia de a mă autoizola şi o parte din personalul din Iaşi, din cei care au rămas au făcut la fel. Şi ştim că aici trei din patru colegi sunt diagnosticaţi, o parte din ei - doi, sunt în spital. Am considerat că aici pot şi putem ajuta mai mult. Este o decizie care cred că este în primul rând în beneficiul pacienţilor", a explicat Ionuţ Nistor.

Dar teama există, afirmă el.

„Teama te ajută să respecţi absolut toate protocoalele şi te ajută să te dezinfectezi, să ţii aceste echipamente de protecţie care sunt foarte dificil de suportat, care îţi limitează mult mişcările, îţi limitează mult câmpul vizual. Totuşi te ajută această teamă să rămâi sănătos", a mai declarat medicul.

Ionuţ Nistor face şi un apel către colegii săi.

„Acest eveniment de la Suceava trebuie să ne ajute să luăm decizii care poate sunt dificile, dar este nevoie şi va fi nevoie, poate şi în alte puncte din ţară să ajutăm echipe care au rămas descompletate", susţine medicul, explicând că spitalele judeţene de oriunde din ţară au mult mai puţine cadre medicale faţă de centrele universitare.

Etichete: medic,teamă,detaşare

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.