Eveniment

Apare o nouă instituţie: Agenţia Naţională de Identificare a Bunurilor Indisponibilizate

Apare o nouă instituţie: Agenţia Naţională de...

Autor: Mediafax

01.04.2015, 00:00 641

Bunurile indisponibilizate în procese penale vor fi valorificate prin intermediul unei noi structuri, denumită Agenţia Naţională de Identificare a Bunurilor Indisponibilizate, care va fi înfiinţată în baza unui proiect de lege transmis Parlamentului spre dezbatere în regim de urgenţă.

Noua structură va avea 30 de angajaţi şi va fi condusă de către un director general propus de Ministerul Justiţiei şi de un director general adjunct propus de Ministerul Finanţelor, a anunţat ieri ministrul justiţiei Robert Cazanciuc.

În prezent, Oficiul Naţional de Prevenire a Criminalităţii şi Cooperare pentru Recuperarea Creanţelor Provenite din Infracţiuni, din cadrul Ministerului Justiţiei, este structura cu atribuţii în acest domeniu. Potrivit unei statistici a Oficiului, în 2013 valoarea bunurilor sechestrate a depăşit în acel an 434 de milioane euro, dar cea a bunurilor efectiv confiscate conform notificărilor ANAF a fost de doar 7,6 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO