Eveniment

Anunţul şoc al ministrului sănătăţii: casele judeţene de asigurări de sănătate şi direcţiile de sănătate publică vor fi desfiinţate în următoarele zile

Anunţul şoc al ministrului sănătăţii: casele...

Autor: Ioana David, Elvira Gheorghita

12.03.2013, 10:34 8239

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat astăzi că direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele de asigurări de sănătate publică judeţene vor fi desfiinţate în următoarele zile. Nicolăescu a precizat că măsura desfiinţării direcţiilor de sănătate publică judeţene şi caselor de asiguări de sănătate publică judeţene va aduce economii la buget.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că 2013 va fi anul marilor schimbări în sănătate, precizând că are sprijin politic pentru măsurile care vor fi luate.

Mişcare este suprinzătoare având în vedere că nu a mai existat până acum un anunţ privind această intenţie, care nu a fost lansată în dezbatere publică.

Casele judeţene de sănătate sunt subordonate Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), principalul finanţator al sistemului cu o buget de peste 4 mld. euro anual.

CNAS este cea mai importantă instituţie din sistemul de sănătate care funcţionează din 1999.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO