Eveniment

Anunţ MApN: Începe amenajarea zonei de carantinare din Campusul stadionului CFR Timişoara

Anunţ MApN: Începe amenajarea zonei de carantinare din...

Autor: Otilia Serescu

23.04.2020, 12:47 136

În incinta stadionului CFR, din Timişoara, au fost aduse, miercuri, containerele şi echipamentele Sistemului Modular Medical de Izolare şi Tratament (SMMIT), iar joi va începe instalarea modulelor SMMIT şi amenajarea zonei de carantinare din campus, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Conform sursei citate, de miercuri până joi, 2.383 militari şi 533 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 438 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a fontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

„În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 349 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 609 de probe”, arată MApN, într-un comunicat de presă transmis joi.

În paralel, militarii Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeş” din Piteşti continuă misiunea de decontaminare şi dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava. Militarii de la Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” din Focşani au acţionat, cu două autospeciale de decontaminare tehnică şi teren, pentru dezinfectarea aleilor şi a drumurilor de acces interioare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din localitate.

„Totodată, două aeronave C-27 J Spartan ale Forţelor Aeriene Române au executat miercuri, 22 aprilie, o misiune pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecţie medicală din Turcia constând în 300 de mii de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3”, anunţă oficialii ministerului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO