Eveniment

Antreprenorii acuză neclarităţi în acordarea granturilor pentru investiţii. „Schemele de ajutor trebuie să fie coerente şi predictibile în ghidurile întocmite pentru mediul de afaceri, unde mulţi antreprenori zboară în prezent pe aburi de kerosen.“

Antreprenorii şi consultanţii în fonduri europene spun că granturile de investiţii au o procedură de aplicare defi­citară, că există specificaţii în contradictoriu în ghidul pentru aplicare şi o manieră neclară de calcul al punctajului obţinut. Mai mult,  informaţiile primite de la finanţator, adică de la reprezentanţii Ministerului Economiei, nu clarifică aceste aspecte şi produc şi mai mare incertitudine pentru firme, spun aceştia.

„Nu avem o poziţie antagonică faţă de guvern deoarece apreciem eforturile pe care le face pentru mediul de business şi suntem convinşi că scăpări sau greşeli sunt inerente la cei care încearcă să facă ceva. Aceste scheme de finanţare sunt foarte aşteptate de mediul de afaceri, dar avem nevoie ca ele să fie duse la capăt şi implementate astfel încât să le putem înţelege cu toţii şi să ne facem treaba“, spune inginerul Ion Ovidiu Penţa, de la Penta ProCad, o companie cu activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică din judeţul Sălaj.

Mai mult, antreprenorul acuză lipsa unei corelări clare între aplicaţia online şi ghidul de aplicare, lipsa unui deviz general clar care să specifice unde trebuie să introduci cheltuielile şi cum ar trebui să arate bugetul proiectului, precum şi probleme în modalitatea de departajare între companiile care au aplicat pentru granturile de investiţii.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.