Eveniment

Antreprenorii acuză neclarităţi în acordarea granturilor pentru investiţii. „Schemele de ajutor trebuie să fie coerente şi predictibile în ghidurile întocmite pentru mediul de afaceri, unde mulţi antreprenori zboară în prezent pe aburi de kerosen.“

Circa 3.086 de companii au aplicat până ieri, 15 decembrie, pentru a obţine un grant pentru investiţii. Prin această linie de finanţare, IMM-urile pot obţine finanţare cuprinsă între 50.000 de euro şi 200.000 de euro.

Circa 3.086 de companii au aplicat până ieri, 15 decembrie, pentru a obţine un grant pentru investiţii. Prin această linie de finanţare, IMM-urile pot obţine finanţare cuprinsă între 50.000 de euro şi 200.000 de euro.

Autor: Ramona Cornea

16.12.2020, 07:30 221

Antreprenorii şi consultanţii în fonduri europene spun că granturile de investiţii au o procedură de aplicare defi­citară, că există specificaţii în contradictoriu în ghidul pentru aplicare şi o manieră neclară de calcul al punctajului obţinut. Mai mult,  informaţiile primite de la finanţator, adică de la reprezentanţii Ministerului Economiei, nu clarifică aceste aspecte şi produc şi mai mare incertitudine pentru firme, spun aceştia.

„Nu avem o poziţie antagonică faţă de guvern deoarece apreciem eforturile pe care le face pentru mediul de business şi suntem convinşi că scăpări sau greşeli sunt inerente la cei care încearcă să facă ceva. Aceste scheme de finanţare sunt foarte aşteptate de mediul de afaceri, dar avem nevoie ca ele să fie duse la capăt şi implementate astfel încât să le putem înţelege cu toţii şi să ne facem treaba“, spune inginerul Ion Ovidiu Penţa, de la Penta ProCad, o companie cu activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică din judeţul Sălaj.

Mai mult, antreprenorul acuză lipsa unei corelări clare între aplicaţia online şi ghidul de aplicare, lipsa unui deviz general clar care să specifice unde trebuie să introduci cheltuielile şi cum ar trebui să arate bugetul proiectului, precum şi probleme în modalitatea de departajare între companiile care au aplicat pentru granturile de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO