LIVE: Retrospectiva săptămânii. ZF IT Generation: Cele mai hot ştiri din industria tech; Cât au investit membrii TechAngels în 2021?; Ce planuri are platforma de închiriere de echipamente mobile INKI.TECH în 2022?; Cum a fost 2021 pentru platforma Hyperhuman dedicată profesioniştilor în fitness?; Cum accelerăm dezvoltarea ecosistemului local de start-up-uri?
Eveniment

Antifrauda a identificat un prejudiciu de 17 milioane euro, cauzat de importuri din Turcia şi China

Cele 44 de firme au fost monitorizate în cadrul operaţiunii "Hermes", declanşate în octombrie 2015 în scopul valorificării datelor colectate în timpul verificării activităţii centrelor angro şi destructurării reţelelor de firme fantomă utilizate pentru disimularea operaţiunilor de import şi comercializarea frauduloasă a mărfurilor de provenienţă extracomunitară, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF).

"Firmele au fost înfiinţate pe numele unor persoane cu o condiţie materială precară şi fără studii, aflate în imposibilitatea justificării resurselor financiare necesare realizării a câtorva zeci de importuri de marfă (TIR-uri şi containere) pe lună, care aprovizionează centrele angro şi magazinele de profil din România", potrivit DGAF.

Prin intermediul acestor reţele, în perioada noiembrie-decembrie 2015 au fost importate din Turcia şi China peste 2.354 tone de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, menaj şi papetărie, unele susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 173 milioane de lei fără TVA.

Firmele funcţionau aproximativ o lună, timp în care preluau comenzi şi, în numele beneficiarilor reali, importau mărfuri şi depuneau declaraţii vamale false privind valoarea sau natura mărfurilor.

Pentru păstrarea aparenţei legalităţii, au emis către 841 de beneficiari fictivi facturi şi bonuri fiscale cu valori subevaluate, în timp ce comercializarea fără acte a mărfurilor se realiza la valori de 20-30 ori mai mari decât cele declarate. În acest mod, bugetul statului a fost prejudiciat cu peste 17,13 milioane euro (77,12 milioane lei), reprezentând TVA şi impozit pe profit.

În cadrul acestei operaţiuni, în februarie 2016, inspectorii antifraudă fiscală au identificat şi 26.600 ţigarete fără timbru fiscal, ascunse în colete cu haine provenite din Turcia.

Etichete: ANAF,FRAUDĂ,

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.