Eveniment

ANM avertizează: Temperaturi caniculare azi şi mâine în Capitală

ANM avertizează: Temperaturi caniculare azi şi mâine...

Autor: Laura Buciu

23.08.2023, 10:13 35

Temperatura va depăşi miercuri 38 de grade Celsius, iar joi va fi foarte cald, deşi mercurul nu mai urcă atât de mult în termometre, potrivit Adminsitraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Potrivit ANM, valul de căldură, canicula şi disconfortul termic accentuat se vor menţine, miercuri, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă se va situa în jurul a 38 de grade, iar minima va fi de 20...22 de grade. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă.

Joi, valorile termice, în scădere faţă de ziua anterioară, vor caracteriza o vreme călduroasă. Disconfortul termic va fi în continuare ridicat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Îndeosebi ziua, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimă va fi de 19...21 de grade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO