Eveniment

ANM anunţă temperaturi de până la 27 grade pentru sâmbătă. Vremea devine instabilă de duminică

ANM anunţă temperaturi de până la 27 grade pentru...

Autor: Nicolae Oprea

04.05.2019, 07:17 195

Vremea va fi caldă sâmbătă în sudul şi sud-estul ţării, cu temperaturi care vor urca până la 27 de grade Celsius. Duminică, vremea va deveni instabilă, cu averse în cea mai mare parte a ţării, potrivit meteorologilor. De săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea semnificativ în toată ţara.

„Sâmbătă, vremea va fi caldă în sud şi în sud-est şi în general normală sub aspect termic în restul teritoriului. Pe parcursul zilei, cu o probabilitate mai mare după orele prânzului, vor fi înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice în nordul ţării şi în zonele de deal şi de munte. Sâmbătă, temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Constanţa Vâlciu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, şi în Capitală sâmbătă va fi o vreme caldă, cu cer variabil, dar cu probabilitatea de înnorări pe parcursul nopţii, iar temperaturile vor urca chiar şi până la 26 de grade Celsius.

„Dumincă, în ţară, vremea va deveni în general instabilă şi vor fi averse cu descărcări electrice în cea mai mare parte a ţării, iar temperaturile maxime vor fi uşor mai coborâte faţă de sâmbătă, până la 23 de grade. Şi în Bucureşti, cerul va avea înnorări temporare, iar probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată spre seară, iar temperatura maximă va fi de 22-24 de grade Celsius”, precizează meteorologul.

Potrivit specialistului ANM, de luni se răceşte în nordul ţării, iar de marţi răcirea este semnificativă la nivelul întregii ţări, cu temperaturi care nu vor fi mai mari de 18 grade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO