Eveniment

ANI iese la atac împotriva greilor politicii. Stolojan, Iohannis, Aristotel Căncescu sau Nicuşor Constantinescu, sub lupa Agenţiei

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) i-a acuzat astăzi pe europarlamentarul Theodor Stolojan, fost premier, de fals în declaraţii, pe Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, pentru diferenţe între venituri şi avere, pe Klaus Iohannis, primarul Sibiului, Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului judeţean Braşov şi pe Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului judeţean Constanţa de incompatibilitate, iar pe Florin Popescu, deputat PDL, de conflict de interese.

Europarlamentarul Theodor Stolojan, membru PDL, este acuzat de ANI de fals în declaraţii pentru că nu şi-a trecut în declaraţiile de avere şi de interese completate la data de 25 mai 2012 acţiunile la Transgaz Mediaş de aproape 100.000 de euro, în cazul său fiind sesizat Parchetul ICCJ.

Stolojan a spus că a procedat corect pentru că a cumpărat acţiunile la Transgaz în 2012, iar declaraţia de avere cuprinde situaţia din 2011.

ANI a constatat o diferenţă de peste 180.000 de euro între veniturile realizate de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie şi averea dobândită de acesta, astfel încât a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, pentru a începe un control în acest caz.

Vanghelie a susţinut că spusele ANI sunt o minciună şi îl va da în judecată pe şeful agenţiei.

Primarul Sibiului Klaus Iohannis (PNL) se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu şi SC Pieţe SA, ceea ce contravine prevederilor legale, a constatat Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Johanis a catalogat drept “nefondată”constatarea ANI.

Preşedintele CJ Constanţa, social-democratul Nicuşor Constantinescu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 - 23 martie 2009, întrucât a fost simultan şi reprezentant al judeţului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC RAJA Constanţa.

Preşedintele CJ Braşov Aristotel Căncescu (PNL) se află în stare de incompatibilitate din 29 mai 2009, deţinând simultan şi şefia Consiliului Judeţean şi calitatea de acţionar la SC Apă Canal Sibiu, conform Agenţiei Naţionale de Integritate.

Deputatul PDL Florin Popescu s-a aflat în conflict de interese în perioada în care a exercitat funcţia de şef al CJ Dâmboviţa, întrucât a semnat contracte şi acte adiţionale între Consiliul Judeţean şi firma Procor SA, la care a fost asociat, ANI sesizând Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.