Eveniment

Angajatorii riscă amenzi de până la 2.500 lei dacă nu iau măsurile obligatorii în caz de caniculă

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Mediafax

04.06.2015, 00:00 586

Angajatorii care nu respectă prevederile legale referitoare la caniculă riscă să fie amendaţi cu până la 2.500 de lei, a avertizat ieri Inspecţia Muncii, amintind că angajaţilor trebuie să li se asigure apă şi pauze.

Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, atrage atenţia că apariţia caniculei presupune obligaţii pentru angajatori şi drepturi pentru angajaţi: „Pentru angajaţii care lucrează în spaţii închise, acestea trebuie să fie ventilate corespunzător.

Pentru cei ce lucrează în aer liber, se vor lua măsuri de ameliorare a condiţiilor de muncă prin reducerea intensităţii efortului şi alternarea perioadelor de lucru cu pauze la umbră. Angajatorii sunt obligaţi să asigure între doi şi patru litri de apă minerală pentru fiecare persoană, într-un schimb. Nerespectarea legii atrage riscul unor amenzi cuprinse între 1.500 şi 2.500 de lei”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO