Eveniment

Angajatorii din România plătesc salarii de 200 mil. € pe zi, de trei ori mai puţin decât polonezii

Angajatorii din România plătesc salarii de 200 mil. €...

Autor: Adelina Mihai

16.12.2016, 00:07 666

Angajatorii români au costuri salariale de câte 204 milioane de euro pentru fiecare zi lucrătoare, de aproape 30 de ori mai mici decât angajatorii germani şi de trei ori sub nivelul masei salariale zilnice a companiilor din Polonia, arată un calcul al ZF pe baza informaţiilor de la Eurostat.

În total, România a avut în 2015 o masă salarială totală de 51,8 miliarde de euro, iar  România rămâne în continuare codaşă la capitolul salarii prin comparaţie cu restul statelor Uniunii Europene.

 „Este o responsabilitate a noastră, a managerilor din Ro­mânia, de a fi în stare să plă­tim salarii mai mari. Ma­na­gerii din România tre­buie să fie motivaţi să aibă re­zul­tate bune, pentru ca din aces­te rezultate un procent din pro­fit să se întoarcă şi la oa­menii care muncesc. Ma­na­gerii nu mai trebuie să aducă argumentul productivităţii scăzute a angajaţilor români pentru a justifica salariile mici, ci trebuie să se gândească la ce pot face ei efectiv pentru a putea mări salariile şi totodată să menţină businessul sustenabil“, a spus Valentin Păuna, director de resurse umane şi membru în consiliul de administraţie al retailerului Metro Cash& Carry România, care are peste 4.000 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO