Eveniment

Angajaţii din opt sectoare ale industriei prelucrătoare câştigă peste 3.000 de lei net pe lună. În rafinării se câştigă peste 5.400 de lei net

Angajaţii din opt sectoare ale industriei prelucrătoare...

Autor: Adelina Mihai

25.01.2019, 17:55 1018

Cu un efectiv de peste 1,1 milioane de salariaţi, industria prelucrătoare concentrează o treime din totalul angajaţilor din sectorul privat.

Angajaţii din opt sectoare ale industriei prelucrătoare – cel mai mare angajator din sectorul privat din România – au salarii medii nete de peste 3.000 de lei pe lună, câştigând astfel cu 20% peste nivelul salariului mediu din acest sector, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.

Cel mai bine plătiţi angajaţi din industria prelucrătoare sunt cei din domeniul „fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului“, ale căror salarii medii au fost de 5.427 de lei net în luna noiembrie a anului 2018. Astfel angajaţii din rafinării precum Rompetrol Rafinare sau Petrotel-Lukoil (acestea fiind cele mai mari companii din acest sector al industriei prelucrătoare) câştigă dublu faţă de salariaţii cu salariul mediu din industria prelucrătoare, dar şi faţă de cei care obţin salariul mediu pe economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO