Eveniment

Analiză ZF. Legea internshipului, prin care angajatorii sunt obligaţi să îşi plătească internii, nu se aplică: doar 1.300 de contracte au fost înregistrate în zece luni

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.07.2019, 15:32 633

Legea internshipului, intrată în vigoare în vara anului trecut, obligă angajatorii să îşi plătească „internii“ cu câte cel puţin 630 de lei net pe lună şi să încheie cu aceştia un contract cu o durată maximă de 6 luni l În primele zece luni de la aplicare, legea nu şi-a produs efectele: doar 1.300 de contracte de internship au fost înregistrate oficial.

Un număr de  1.313 persoane au intrat în programe de internship în perioada octombrie 2018- iulie 2019 şi au avut contractele înre­gistrate într-un registru special al auto­rităţilor, arată datele transmise ZF de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). ANOFM este instituţia care gestionează Registrul Electro­nic de Evidenţă a Con­tractelor de Internship, pe care organizaţiile care primesc personal în internship sunt obligate să îl completeze, conform noii legi a internshipului adoptată anul trecut.

„(...) Cuantumul indemnizaţiei pentru internship trebuie să fie egal cu cel puţin 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi se acordă proporţional cu numărul de ore de activitate desfăşurată. (...)  Media salarială diferă de la o organizaţie gazdă la alta, pornind de la 260 lei şi ajungând până la 1.670 euro“, au transmis reprezentanţii ANOFM într-un răspuns la solicitarea ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO