Eveniment

ANALIZĂ ZF. Cum e mai ieftin: să lucrezi de acasă sau de la birou?

ANALIZĂ ZF. Cum e mai ieftin: să lucrezi de acasă sau...

Autor: Adelina Mihai

14.08.2021, 16:00 2424

Un IT-st din Bucureşti are costuri suplimentare cu 155 de euro dacă lucrează de acasă, iar unul care se întoarce la birou postpandemie are cheltuieli mai mari cu cel puţin 200 de euro în fiecare lună, potrivit unui calcul al ZF.

Un articol publicat de ZF săptămâna trecută cu titlul „Manager dintr-o firmă de IT: Am avut un candidat care mi-a cerut 13.000 de lei salariu de acasă şi 17.000 de lei net dacă trebuie să vină la birou“ a stârnit o serie de controverse în rândul angajaţilor, care s-au împărţit în două tabere: unii spun că este mai ieftin să lucrezi de la birou, iar ceilalţi susţin opusul.

Valentin Bara, cititor ZF, a comentat pe Facebook: „Deci tu lucrezi de acasă, costurile pentru angajator scad, ale tale cresc puţin (curent, cafea etc.) şi să primeşti şi mai puţin... tipul a fost un geniu neînţeles“. În replică, Silvano CL i-a răspuns: „Deci două ore în trafic, dus-întors (în medie), combustibil şi ţinuta de zi sunt mai ieftine decât curentul şi cafeaua în viziunea ta... se pare că tu eşti geniul neînţeles“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO