Eveniment

Analiştii sunt mai optimişti în privinţa evoluţiei economiei. Managerii din comerţ şi construcţii se aşteaptă să crească activitatea, dar şi preţurile

Analiştii sunt mai optimişti în privinţa evoluţiei...

Autor: Cristina Bellu, Răzvan Botea

01.07.2019, 00:07 357

Înrederea analiştilor financiari în economia româ­nească a continuat să crească în luna mai, după ce la sfârşitul anului trecut şi începutul acestui an s-a prăbuşit. Creşterea din luna mai s-a datorat în special anticipaţiilor analiştilor financiari pentru economia românească pe un orizont de un an, arată sondajul lunar al CFA Society România.

Cu toate acestea, este de aşteptat o depreciere a leului în faţa euro în următoarele 12 luni, dar şi o majorare a ratelor de dobândă.

În acelaşi timp, managerii companiilor estimează pentru perioada iulie-septembrie creşterea activităţii şi a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, potrivit datelor transmise vineri de Institutul Naţional de Statistică.

Sondajul INS mai indică faptul că managerii din industrie şi servicii se aşteaptă la o stabilitate a numărului de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO