Eveniment

Analiştii au încredere mai mare în evoluţia economiei

Analiştii au încredere mai mare în evoluţia economiei

Autor: Ciprian Botea

03.09.2012, 00:04 146

Încrederea analiştilor financiari în economia românească a urcat în luna august după ce în iulie atinsese un minim al ultimului an, ca urmare a îmbunătăţirii anticipaţiilor legate de evoluţia economiei în perioada următoare, potrivit unui sondaj realizat lunar în rândul membrilor CFA România.

Indicele de încredere a urcat la aproape 25% în luna august faţă de un minim de 22% în luna anterioară. Totuşi, acesta se menţine la un nivel scăzut faţă de nivelul atins în primăvară. Indicele de încredere urcase la peste 50% în martie şi aprilie pe fondul semnalelor pozitive din economie.

CFA România calculează indicele de încredere în economia românească începând din luna mai a anului trecut, iar acesta încearcă să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari în legătură cu activitatea economică pentru un orizont de timp de un an. Indicele de încredere macroeco­nomică poate varia între 0 şi 100, unde 0 înseamnă lipsa încrederii şi 100 semnifică încredere deplină în eco­nomie.

Acesta este calculat pe baza a şase întrebări cu privire la condiţiile curente din mediul de business şi piaţa muncii.

Indicatorul aşteptărilor a fost de aproape 29% în luna iunie, în timp ce componenta condiţiilor curente a atins un nivel de 17%. Indicatorul aşteptărilor şi-a revenit luna trecută după ce în iulie scăzuse sub cel al condiţiilor curente pentru prima dată de la iniţierea sondajului în luna mai a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO