Eveniment

ANAF: Termenul limită pentru depunerea cererilor privind restructurarea obligaţiilor bugetare restante este data de 30 septembrie

ANAF: Termenul limită pentru depunerea cererilor privind...

Autor: Cristina Bellu

25.09.2020, 10:22 6297

Termenul limită de depunere a notificării prin care se manifestă intenţia de a beneficia de măsura de restructurare a obligaţiilor bugetare restante este data de 30 septembrie, potrivit unui anunţ făcut vineri de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).  

“Se încadrează la această facilitate toţi contribuabilii care înregistrează obligaţii bugetare restante la data de 31 iulie 2020 şi care doresc să îşi restructureze aceste obligaţii bugetare potrivit prevederilor Cap.I din Ordonanţa Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale, cu modificările şi completările ulterioare, având însă sarcina să notifice organul fiscal competent cu privire la această intenţie. După acest termen, contribuabilii sunt decăzuţi din dreptul de a mai beneficia de restructurarea obligaţiilor bugetare”, transmit reprezentanţii ANAF.

Contribuabilii, care depun notificări până la data de 30 septembrie 2020 şi care îşi menţin intenţia de a beneficia de restructurarea obligaţiilor bugetare, pot depune cereri de restructurare a obligaţiilor până la data de 31 decembrie 2020, dată până la care trebuie să se adreseze unui expert independent, în vederea întocmirii unui plan de restructurare şi a testului creditorului privat prudent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO