Eveniment

America este în flăcări: Hillary Clinton are un avans de doar 1% în faţa lui Donald Trump, după scandalul în care FBI investiga utilizarea mailurilor private de către candidatul democrat

America este în flăcări: Hillary Clinton are un avans...
31.10.2016, 00:02 648

Solidaritatea tot mai mare a republicanilor faţă de Donald Trump l-a ajutat să se apropie la o diferenţă de doar un punct procentual faţă de adversara democrată Hillary Clinton, în timp ce liderii republicani care l-au criticat au poziţii vulnerabile, potrivit unui sondaj Washington Post/ABC News.

Majoritatea potenţialilor alegători au semnalat că nu sunt influenţaţi de hotărârea FBI de a relua ancheta în cazul e-mailurilor private ale lui Hillary Clinton. Peste 60% dintre alegători susţin că noua investigaţie a FBI nu reprezintă nicio diferenţă pentru ei, în timp ce 34% tind să nu o mai voteze pe democrată, potrivit sondajului The Washington Post/ABC News efectuat în perioada 28-29 octombrie.

La nivel general, Hillary Clinton este creditată cu 46% din voturi, iar Donald Trump s-a apropiat la doar un punct procentual, fiind la nivelul de 45%.

Gary Johnson, candidatul Partidului Libertarian, are 4%, iar Jill Stein, de la Partidul Verzilor, 2%. În urmă cu o săptămână, Hillary Clinton avea un avans de 2% în faţa lui Donald Trump (47-45%).

Iniţierea unei noi anchete FBI în privinţa utilizării mailurilor private cu doar câteva zile înaintea de alegerile prezidenţiale din SUA reprezintă o acţiune “bizară, fără precedent şi profund perturbatoare”, a declarat Hillary Clinton, citată de site-ul ziarului The Independent.

Hillary Clinton a făcut aceste declaraţii sâmbătă, în cadrul unui eveniment de campanie care a avut loc în oraşul american Daytona Beach, din statul Florida.

“Nu putem permite ca ultimele zile ale campaniei să fie afectate de intrigă. Trebuie să ne gândim la ţara în care vrem să trăim noi, copiii şi nepoţii noştri”, a adăugat aceasta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO