Eveniment

Ambele rachete lansate de Coreea de Nord au zburat peste 600 de kilometri

Ambele rachete lansate de Coreea de Nord au zburat peste...

Autor: Bianca Pavaluca

26.07.2019, 09:45 524

Ambele rachete cu rază scurtă de acţiune lansate joi dimineaţă de Coreea de Nord au zburat pe o distanţă de peste 600 de kilometri, a transmis un purtător de cuvânt al armatei sud-coreene, citat de Reuters.

Coreea de Sud şi Statele Unite au emis o constatare comună a testului balistic.

Conform documentului, cele două rachete lansate sunt un model noi de proiectil cu rază scurtă de acţiune, care are caracteristici similare cu racheta rusească SS-26 Iskander.

Iniţial, armata sud-coreeană a transmis că prima rachetă a zburat pe o distanţă de aproximativ 430 de kilometri, iar a doua aproximativ 690 de kilometri, înainte de a se prăbuşi în Marea Japoniei.

Testul Phenianului este primul de acest tip după ce preşedintele american, Donald Trump şi omologul său nord-coreean, Kim Jong-un, au convenit să discute din nou despre denuclearizarea Peninsulei Coreene.

De asemenea, Statele Unite şi Coreea de Sud au anunţat vineri că rachetele lansate de Coreea de Nord nu sunt o ameninţare directă pentru cele două ţări şi „nu au un impact asupra strategiei de apărare”.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat vineri că testul balistic efectuat joi de către Coreea de Nord a fost un avertisment pentru „agresorii” din Coreea de Sud, care continuă să importe armament şi să efectueze exerciţii militare comune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO