Eveniment

Ambarcaţiune ca un ponton plutitor în loc de catamaran, pe un lac din Timiş,într-un proiect european

Ambarcaţiune ca un ponton plutitor în loc de catamaran,...

Autor: Adriana Mit

13.07.2019, 14:54 230

Ambarcaţiunea cu motor electric a costat aproape 20.000 de euro şi a fost cumpărată în cadrul proiectului european „Eco Timiş - un nou produs turistic” de către Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş.

La sfârşitul acestei săptămâni, ambarcaţiunea a fost amplasată pe lacul Surduc, care este cel mai mare lac natural din judeţul Timiş. Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş, Mihai Ritivoiu, a postat pe Facebook fotografii cu ambarcaţiunea, iar comentariile din partea unor timişoreni nu au întârziat să apară.

„Ăsta arată mai mult a ponton cu coviltir, nu a catamaran”, a spus unul dintre utilizatorii reţelei de socializare, în timp ce o altă timişoreancă a completat: „Eu nu-s vreo expertă în domeniu, da’ asta-i o plută cu gard. Tot e bine că nu trebuie să vâsleşti tu”.

Reprezentanţii Asociaţiei admit că ambarcaţiunea nu seamănă cu un catamaran, dar spun că acest lucru se datorează fondurilor insuficiente.

„Valoarea catamaranului din proiect este destul de mică, 20.000 de euro, noi l-am achiziţionat cu 19.960 de euro, din care 11.000 de euro costă motorul electric şi cu acumulatorii. Valoarea fiind mică, un catamaran cum ni-l imaginăm cu toţii costă în jur de un milion de dolari, dar pentru 20.000 de euro, părerea noastră este că e un lucru foarte bun. Tehnic este un catamaran, are specificaţiile tehnice ale unui catamaran şi nu poluează", a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş, Mihai Ritivoiu.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, peste aproximativ patru luni se vor putea realiza plimbări gratuite cu ambarcaţiunea cu motor electric pe lacul Surduc, fiind nevoie de înmatricularea ei. Ambarcaţiunea are o lungime de 7,5 metri, o lăţime de 2,5 metri şi o capacitate de peste zece locuri.

Ambarcaţiunea a fost achizţionată în cadrul unui proiect derulat în colaborare cu autorităţile din Serbia.

„Aducerea acestui catamaran este parte a unui proiect cu fonduri europene transfrontalier România - Serbia, în care Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş este parte. Pe lângă acest catamaran, proiectul presupune şi amenajarea malurilor râului Timiş cu mobilier şi piste de biciclete şi o campanie de promovare a acestei destinaţii până în Serbia. Şi partenerii din Serbia fac acelaşi lucru, tot pe râul Timiş. Dar, întrucât râul Timiş nu are porţiuni majore navigabile, s-a obţinut această derogare prin care acest catamaran să poată fi amplasat pe lacul Surduc", a mai spus Mihai Ritivoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO