Eveniment

Am dat startul la împădurit, în 2017: 6.000 de puieţi într-o singură zi, la Siliştea Gumeşti

Am dat startul la împădurit, în 2017: 6.000 de puieţi...

Autor: Raluca Pancu

26.03.2017, 17:53 445

Cu mic, cu mare, însoţiţi de părinţi, prieteni sau chiar patrupezi, peste 400 de voluntari au înfruntat vântul, sâmbătă dimineaţa, pe terenul din Siliştea Gumeşti unde, pe o suprafaţă de un hectar, au plantat 6.000 de puieţi forestieri. Specii de stejar, frasin de câmp, arţar, jugastru şi ulm de câmp au fost plantaţi sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, în cadrul primei acţiuni de împădurire din acest an demarată de cei de la "Plantăm fapte bune în România".

Înainte de a porni la plantat, voluntarii, atât din comună, cât şi din cadrul companiilor care au ales să ia parte la iniţiativa naţională de împădurire şi anul acesta au primit instrucţiunile de bază. Printre coordonatori s-a numărat şi Mihai Enescu, inginer silvic. În video-ul de mai jos, acesta le explică voluntarilor paşii pe care trebuie să îi urmeze atunci când plantează un puiet.

Acţiunea reprezintă o continuare a plantării începute în toamna lui 2016, când 7.500 de puieţi forestieri au fost plantaţi pe o suprafaţă de 1,5 hectare.

Următoarea mobilizare civică va fi în toamnă, programată în 18 noiembrie în care sunt vizate 15 judeţe.

Gândul a lansat campania "România, treci pe verde!", un demers care îşi propune să treacă de graniţele formale ale jurnalismului şi să scoată românii din casă, unindu-i într-o comunitate căreia îi pasă de viitorul său. Or, viitorul fiecăruia înseamnă mai mult decât spaţiul său personal, înseamnă tot ceea ce-l înconjoară. Gândul vă invită să vă alaturaţi unei acţiuni ample şi pe termen lung de reîmpădurire a României, să construim un viitor curat pentru noi, copiii şi nepoţii noştri.

Citiţi aici continuarea articolului

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO