Eveniment

Alte cinci decese la pacienţi confirmaţi cu COVID-19. Numărul morţilor din România ajunge la 220

Alte cinci decese la pacienţi confirmaţi cu COVID-19....

Autor: Mihaela Gidei

08.04.2020, 22:33 252

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri seara, alte cinci decese la pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus. Bilanţul morţilor în România ajunge la 220.

Potrivit GCS, este vorba de un bărbat de 35 de ani din Bucureşti, care a murit în 2 aprilie, după ce a fost confirmat cu COVID-19 în 30 martie. Acesta fusese internat la Spitalul COVID-Colentina, în data de 31 martie, prin transfer de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în comă şi suport ventilator şi cu modificări observate prin imagistică medicală la nivel pulmonar. Bărbatul suferea şi de o boală renală.

Un alt bărbat de 51 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud, care a avut contact cu persoane din comunitate care nu au respectat condiţiile de izolare la întoarcerea în ţară, a murit marţi. Acesta a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistrita, secţia boli infecţioase, în data de 31 martie, şi transferat în 5 aprilie în secţia ATI, cu insuficienţă respiratorie acută, unde a fost intubat.

Tot marţi a murit un alt bărbat de 58 de ani din judeţul Arad. Acesta a fost internat în secţia boli infecţioase adulţi a Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, în data de 4 aprilie şi transferat o zi mai târziu în secţia ATI cu bronho-pneumonie şi insuficienţă respiratorie acută.

Un alt bărbat de 61 de ani din judeţul Sibiu, care suferea de diabet zaharat şi psoriazis, a murit marţi. Acesta a fost internat în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu în data de 26 martie prin transfer de la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Ultimul deces anunţat miercuri seara de GCS este al unui bărbat de 85 ani din judeţul Suceava, care a murit în 3 aprilie. Acesta a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în data de 16 martie şi mai suferea de Parkinson şi glaucom. Acesta a fost confirmat pentru coronavirus în 31 martie.

Bilanţul deceselor ajunge în România la 220.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO