Eveniment

Alte 100.000 de combinezoane de protecţie din Coreea de Sud au ajuns în ţară

Alte 100.000 de combinezoane de protecţie din Coreea de...

Autor: Andreea Tobias

28.03.2020, 09:57 47

Alte 100.000 de combinezoane de protecţie din Coreea de Sud au ajuns sâmbătă dimineaţa în România, cu o aeronavă C-17 Globemaster III.

Ministerul Apărării Naţionale ceruse Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria desfăşurarea unei noi misiuni aeriene de urgenţă, pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la Bucureşti.

Echipamentele, constând în alte 100.000 de combinezoane de protecţie, au fost cumpărate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Cele două zboruri solicitate de Ministerul Apărării Naţionale cu aeronave C-17 Globemaster III reprezintă prima utilizare a orelor de zbor, alocate ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic, pentru pentru misiuni de urgenţă în contextul gestionării pandemiei de coronavirus. Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU şi, cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, acestea vor fi distribuite şi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătăţii şi echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne”, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

Aeronava a aterizat pe Aeroportul Otopeni sâmbătă.

Primul transport de 100.000 de combinezoane de protecţie au ajuns joi dimineaţă pe aeroportul Otopeni de la Seul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO