Eveniment

Alocaţiile s-ar putea majora. Ludovic Orban: Ne-am gândit la un mecanism de creştere în etape a alocaţiilor

Alocaţiile s-ar putea majora. Ludovic Orban: Ne-am...

Autor: Gabriel Pecheanu

27.07.2020, 11:52 132

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Executivul ar putea majora alocaţiile copiilor în etape şi că procentul şi ritmul de creştere depinde de prognozele economice.

„Când vom lua o decizie o vom face publică. La ora actuală suntem în evaluarea posibilităţilor efective de a susţine o creştere a alocaţiilor. Ce pot să spun sigur e că vom creşte alocaţiile. Ne-am gândit la un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere în mai multe etape, dar procentul şi ritmul de creştere a alocaţiilor depinde de prognozele pe care le facem”, a declarat Ludovic Orban.

El a refuzat să avanseze un procent cu care vor fi majorate alocaţiilor.

„Să păstrăm sensul legii, dar să realizăm acest lucru în etape, în funcţie de resursele financiare pe care le avem. Nu se poate lua o decizie fără un studiu de impact. Cert este că le vom creşte alocaţiile”, a adăugat Orban.

Referitor la majorarea pensiilor, el a reafirmat că acest lucru va avea loc, dar trebuie să existe garanţia că economia va putea suporta această creştere.

Potrivit legilor adoptate de Parlament, Guvernul trebuia să dubleze alocaţiile copiilor şi să majoreze, de la 1 septembrie, punctul de pensie cu 40%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO