Eveniment

Alitalia n-a zburat 2 zile la Bucuresti, dar spune ca nu se va mai intampla

28.09.2008, 20:43 43

"Saptamana trecuta nu au fost operate zborurile din zilele de miercuri si joi, insa incepand de ieri (n. red. - duminica) toate zborurile vor fi operate", a spus Maximilian Cuchetti, reprezentantul pe Romania al Alitalia.

Reprezentantii aeroportului contactati ieri de ZF au afirmat ca pasagerii trebuie sa sune cu o zi inainte de ziua plecarii pentru a se informa referitor la cursele Alitalia. In cazul in care un operator aerian anuleaza o cursa acesta poate returna banii pasagerilor sau ii poate reruta pe un alt zbor.
Alitalia opereaza intre doua si patru zboruri zilnice din Bucuresti catre Roma si Milano. Totodata, compania opereaza o serie de zboruri in code-share cu TAROM, ceea ce presupune ca TAROM vinde un anumit numar de bilete pe zborurile Alitalia si invers. "Operam in code-share cu Alitalia zborurile de la Cluj la Milano si de la Bucuresti la Roma", a precizat Madalin Tudor, purtatorul de cuvant al TAROM.
Alitalia este una dintre primele 10 companii de pe piata locala, potrivit datelor furnizate de Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni. Reprezentantii companiei nu au furnizat insa date referitoare la cifra de afaceri inregistrata pe plan local sau la profitabilitatea curselor.
Pe rutele Bucuresti-Milano si Bucuresti-Roma mai opereaza zboruri low-cost-urile MyAir, Wizz Air si Blue Air. De curand si operatorul aerian Lufthansa a anuntat ca va intra pe relatia Italia, introducand zboruri directe spre Milano din mai multe destinatii din Europa, inclusiv din Bucuresti.
Alitalia intampina la nivel international probleme financiare grave, cautand in prezent un cumparator, reprezentantii operatorului avand putin timp la dispozitie pentru a gasi solutia salvatoare. De-a lungul timpului s-au aratat interesati de achizitia unui pachet minoritar de actiuni la Alitalia Lufthansa si Air France-KLM, potrivit presei internationale.
Totodata, operatorul italian a mai primit o oferta din partea Compagnia Aerea Italiana (CAI), un consortiu de oameni de afaceri din Peninsula pe care Berlusconi i-a reunit pentru a cumpara Alitalia. In urma achizitiei de catre CAI, Alitalia urma sa fuzioneze cu cel de-al doilea mare operator aerian din tara, Air One. Preluarea de catre CAI presupune desfiintarea diviziilor neprofitabile si a fost contestata de sindicate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO