Eveniment

Alin Moldoveanu: Am văzut că am luat aurul abia după ultimul foc

Autor: Mediafax

30.07.2012, 15:59 414

Alin Moldoveanu a declarat, luni, la finalul probei de puşcă aer comprimat 10 m în care a câştigat primul titlu olimpic pentru România la JO de la Londra, că era mulţumit cu orice medalie şi că a aflat că a câştigat aurul abia după ultimul din cele zece focuri.

"N-am ştiu că am luat medalia de aur decât după ultimul foc. Eu eram mulţumit cu orice medalie, am zis că măcar pe locul trei să fiu. Pentru că aici tot timpul poţi să clachezi. Abia după ultimul foc poţi să ştii.

Mi-am dorit mult titlul, dar nu poţi să ştii niciodată. La tir este relativ, n-ai cum să ştii dinainte. Doar ziua contează. De exemplu, penultimul antrenament a fost foarte bun, iar antrenamentul de ieri a fost foarte prost. Trebuie să faci totul exact la fel, e matematică pură. La sportul ăsta nu poţi să ştii dacă iei medalie. Dacă ajungi în finală este o performanţă extraordinară", a afirmat Moldoveanu, la televiziunea Sport.ro.

Absolvent al facultăţii de psihologie, el a recunoscut că a tremurat la ultimul foc din finală, dar a reuşit să se concentreze pentru a trage cât mai bine. "Şi eu tremuram (n.r. - la ultimul foc), dar ce puteam să fac? Eu trebuia să trag. La tir nu trebuie să ai gânduri. Dacă începi să te gândeşti că poţi să câştigi eşti gata, s-a terminat. Nu ştiam care e diferenţa între mine şi ceilalţi, nu m-am uitat pe rezultate, erau afişate acolo în sală, dar am încercat să ignor tabela şi am reuşit", a spus sportivul în vârstă de 29 de ani.

Moldoveanu a fost impresionat de numărul spectatorilor prezenţi la concursul de tir şi a precizat că medalia de aur câştigată la Jocurile Olimpice de la Londra nu îl va schimba în niciun fel. "Acum e prima oară în viaţa mea când aud că nu mai sunt bilete de intrare la tir. Toate biletele au fost vândute, nu mi-am imaginat niciodată asta. Eu o să-mi văd de treabă în continuare, nu schimbă nimic rezultatul de azi. Eu o să încerc şi la Rio, normal, să fiu sănătos. Am avut mai mulţi ani proşti după Beijing, dar asta nu contează. Doar ziua în care concurezi contează", a menţionat sportivul legitimat la CS Dinamo.

Alin Moldoveanu a câştigat, luni, prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce s-a impus în proba de puşcă aer comprimat 10 m, din cadrul competiţiei de tir.
Moldoveanu, care în calificări a egalat recordul olimpic, cu 599 de puncte, a acumulat un punctaj final de 702.1 puncte, reuşind să câştige prima medalie de aur pentru România la această ediţie a JO, a doua la total, după argintul obţinut de Alina Dumitru la judo.

Românul l-a învins pe campionul mondial, italianul Niccolo Campriani (701.5 puncte), locul trei revenind indianului Narang Gagan (701.1 puncte).

Alin George Moldoveanu s-a născut la 5 martie 1983 la Focşani, iar la Jocurile Olimpice de la Beijing a ocupat locul 4.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO