Eveniment

Alico şi Aviva vor fuziona anul viitor sub brandul Metropolitan Life

Alico şi Aviva vor fuziona anul viitor sub brandul Metropolitan Life

Foto Silviu Matei

Autor: Anelis Baciu

25.10.2012, 00:00 360

Compania de asigurări de viaţă Alico şi fosta subsidiară a grupului britanic Aviva, achiziţionată de Alico anul acesta, urmează să fuzioneze până la sfârşitul anului 2013, iar noua entitate va opera sub denumirea Metropolitan Life.

Aviva a preluat deja denumirea Metropolitan Life după finalizarea recentă a achiziţiei anunţată încă de la începutul anului. Cele două companii sunt controlate de gigantul american MetLife (Metropolitan Life). MetLife a achiziţionat în 2010 toate subsidiarele la nivel global ale Alico (fosta divizie de asigurări de viaţă a AIG), iar în prezent se află într-un proces de rebranduire a acestora.

Britanicii de la Aviva au renunţat la operaţiunile de pe piaţa locală după mai mult de zece ani de pezenţă, perioadă în care au raportat pierderi financiare de zeci de milioane de euro. Alico România şi fosta Aviva Asigurări deţin împreună o cotă de piaţă cumulată de 16% din segmentul asigurărilor de viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO