Eveniment

Algocalminul, cumpărat din farmacii doar cu reţetă

Algocalminul, cumpărat din farmacii doar cu reţetă

Autor: Gândul

15.01.2011, 14:40 28

Algocalmin este doar unul dintre calmantele pe bază de metamizolcare, de la 1 februarie, nu vor mai putea fi cumpărate fărăreţetă.

Agenţia Naţională a Medicamentului a luat decis să impunărestricţii după ce studii de specialitate au arătat că substanţaactivă din aceste calmante, metamizolul, poate duce la apariţiaagranulocitozei, informează Gândul.

Agranulocitoza este o boală gravă care se manifestă prinscăderea celulelor neutrofile din sânge şi duce la scădereaimunităţii. Au fost depistate sute de cazuri la nivel mondial, faptcare a determinat autorităţile medicale să impună restricţii decomercializare.

Substanţa pe care o au în comun este interzisă de 20 de ani înStatele Unite, Marea Britanie, Suedia, Danemarca. Aceste calmantesunt eliberate numai pe baza unei dovezi de la medic şi în Austria,Belgia, Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Olanda,Portugalia, Spania şi Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO