Eveniment

Alexandru Reff, Deloitte România: Previziunile economice ale instituţiilor internaţionale pentru România s-ar putea dovedi optimiste

Alexandru Reff, Deloitte România: Previziunile economice...

Autor: Răzvan Botea

16.06.2020, 11:19 658

Alexandru Reff, country managing partner România şi Moldova, a spus, în cadrul videoconferinţei ZF/Deloitte CFO Summit 2020, că cele mai recente previziuni privind evoluţia economică a României din partea instituţiilor internaţionale s-ar putea dovedi optimiste, în contextul în care economii mai robuste, precum cea a Italiei sau a Germaniei, se vor confrunta cu contracţii economice mai puternice.

„Economia trebuie să-şi găsească ritmul şi pentru asta are nevoie în primul rând de sprijin financiar. Există o serie de predicţii în ceea ce priveşte evoluţia PIB-ului din România. Personal mă gândesc dacă acest previziuni, de contracţie economică de 5-6 procente, nu se vor dovedi optimiste faţă de contracţiile din economii mai robuste, unde există spaţiu fiscal mai generos”, a declarat Alexandru Reff.

Deloitte România în parteneriat cu Ziarul Financiar a organizat marţi prima ediţie a CFO Summit, o videoconferinţă care a adus la masa de discuţii directorii financiar ai unora dintre cele mai importante companii din România, precum şi consultanţi şi economişti din cadrul Deloitte.

Ce a mai declarat Alexandru Reff la CFO Summit 2020:

Suntem în prezent în faţa unei crize financiare generate de pandemie care a schimbat economia. Vorbeam încă de anul trecut de o recesiune după o perioada foarte lungă de creştere economică, însă nu greşesc când cred că niciun stat nu se aştepta la ce a urmat.

Eram cu toţii îngrijoraţi de consum că fiind principalul motor al creşterii economice, iar acum vedem că acest motor se gripează, iar opinia mea este că nu ştim cum va reporni acest motor după încetarea restricţiilor.

Pe acest fundal foarte multe investiţii au fost stopate sau amânate din cauza incertitudinii, care este mai păguboasă decât nişte previziuni sumbre, dar clare.

Se vorbeşte de o revenire economică în formă de V. Azi-dimineaţă citeam noile previziuni pentru economia din SUA, care pun sub semnul întrebării revenirea economică rapidă, din cauza posibilităţii din ce în ce mai mari că economia să se confrunte cu un nou val al infectărilor cu coronavirus.

Autorităţile din România susţin un plan european de măsuri, pe care Comisia Europeană îşi propune să îl finanţeze printr-o taxă pe cifra de afaceri a companilor în următorii ani.

Tot ce putem face în acest context este să urmărim foarte atent evoluţiile din toate domeniile, să fim pregătiţi să luăm decizii rapide.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO