Eveniment

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă: Zonele turistice sunt surse posibile pentru răspândirea infecţiei

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă: Zonele...

Autor: Andreea Tobias

02.07.2020, 06:52 60

Alexandru Rafila atrage atenţia că dacă nu se poate menţine o distanţă de 1,5 metri între persoane, atunci masca este necesară şi în aer liber. 

„În general zonele turistice sunt nişte surse posibile pentru răspândirea infecţiei, mai ales dacă se desfăşoară un turism mai puţin organizat. Acolo era ceva mai puţin organizat. Nu erau zone de alimentaţie publică, hoteluri, era pur şi simplu o foarte mare aglomeraţie în aer liber”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

„Noi spunem că masca se foloseşte în spaţii închise sau în mijloace de transport. Dacă în aer liber este o foarte mare aglomeraţie, iar acea distanţă minimă de un metru şi jumătate în mod evident nu este respectată, atunci şi spaţiul acesta liber devine propice pentru transmiterea bolii. Cred că nu erau foarte multe persoane într-o astfel de situaţie – care ar fi utilizat masca”, a explicat medicul.

Conform medicului, o atitudine mai fermă din partea autorităţilor care să împiedice aglomeraţiile mari de oameni se poate lua: „Adică, noi am stabilit un număr de persoane care pot să stea împreună, iar dacă discutăm de 5, 6 persoane, iar acolo sunt 600... Vă daţi seama că s-ar putea încerca convingerea oamenilor, că nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive. Dacă avem suficientă abilitate cred că există posibilitatea să îi convingem pe oameni să se depărteze şi să evite aglomeraţia excesivă”, a completat Rafila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO