Eveniment

Alexandru Rafila: Suntem la jumătate din capacitatea de testare din Germania, raportat la numărul de locuitori

Alexandru Rafila: Suntem la jumătate din capacitatea de...

Autor: Otilia Serescu

01.05.2020, 14:08 129

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a declarat că, în România, „suntem la jumătate din capacitatea de testare din Germania”, raportat la numărul de locuitori.

Ca să vă dau o cifră, care să îi încurajeze pe unii sau să îi dezamăgească pe alţii, suntem la jumătate din capacitatea de testare din Germania, raportat la populaţie. Noi avem circa 8.000, 8.500 de teste care se pot efectua zilnic. În Germania, cantitatea, raportată la populaţie, este dublă, dar evoluţia testărilor este încurajatoare şi e un lucru bun că s-a reuşit într-un interval relativ scurt, ţinând cont şi de capacităţile din România.

Alexandru Rafila a punctat că testele rapide nu se folosesc păentru testarea în masă.

„Testele rapide sau, mai exact, testele serologice, se folosesc pentru studii de sero-prevalenţă, ca să vedem, la un moment dat, cât la sută din populaţie a trecut prin boală. Se eşantionează populaţia la un nivel considerat semnificativ, regional, local. În Italia, în circa o lună, va avea loc un studiu de sero-prevalenţă, de estimare a numărului de italieni care au trecut prin boală”, a adăugat sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO