Eveniment

Alexandru Rafila, SRM: Vaccinul împotriva coronavirsului probabil s-a produs, dar testarea lui mai durează

Alexandru Rafila, SRM: Vaccinul împotriva coronavirsului...

Autor: Otilia Serescu, Mediafax

16.03.2020, 18:47 333

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie (SRM),  Alexandru Rafila, a spus, luni seara, la Marius Tucă Show, că, cel mai probabil, vaccinul împotriva infecţiei cu coronavirus a fost produs, însă testarea lui durează o perioadă mai lungă de timp şi va fi disponibil peste circa un an.

Conform sursei citate, la nivelul României, există un număr relativ mic de cazuri de infecţie cu COVID-19, însă acestea se înmulţesc.

„Ne apropiem e acel moment al transmiterii în comunitate. Acest lucru are la bază observaţiile care vin de la celelalte state care au trecut prin această fază”, a spus Rafila, la Marius Tucă Show.

Preşedintele SRM susţine că, odată cu fluxul mare de persoane care s-au întors în România din ţări europene puternic afectate de coronavirus, numărul infecţiilor vor creşte.

„În ultimele 10, 15 zile au venit persoane din ţări afectate de coronavirus. Acum ne aflăm în situaţia ca aceste persoane să răspândească”, spune Rafila.

Microbiologul mai spune că acum este momentul în care se pregăteşte sistemul medical pentru valul de îmbolnăviri.

„Sunt îngrijorat de răspândirea de ştiri false. Lucrul acesta nu generează decât o apetenţă a publicului pentru acest tip de informaţii, care pot genera dezordini sociale”, conform sursei citate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO