Eveniment

Alexandru Petrescu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare: Se lucrează la normele de aplicare a IMM Invest, destinat creditelor de investiţii

Alexandru Petrescu, directorul general al Fondului...

Autor: Alina Botezatu

01.11.2018, 15:07 106

„Acum, la câteva luni de la această idee de transformare (n.red. - a FNGCIMM), putem spune că se află, la un pas de materializare şi undeva în laboratorul nostru de creaţie, mă refer şi la colegii de la Ministerul de Finanţe şi la colegii de la Fondul Român de Contragarantare, Programul IMM Invest România, care a trecut, ca proiect de lege, prin Parlament şi suntem, de vreo câteva săptămâni, la punctul de a aproba normele metodologice de aplicare şi de «a-l avea pe raft», funcţional pentru antreprenori”, a subliniat Alexandru Petrescu, în cadrul „MEDIAFAX Talks about IMM-uri din România”, a 11-a ediţie.

Prin acest program, antreprenorii pot accesa o finanţare de 10 milioane de lei pentru investiţii, cu o scrisoare de garantare de 50%. „În ultimii 10 – 12 ani, creditarea pentru investiţii a scăzut de la 33% la 7%”, a motivat Petrescu orientarea către creditele pentru investiţii.

„Putem, de asemenea, prin acest program, să încurajăm şi să garantăm creditarea pentru capital de lucru de până la 5 milioane de lei”, a adăugat Petrescu.

De asemenea, prin acelaşi program, antreprenorii din turism pot accesa până la 1,25 de milioane de lei pentru a-şi dezvolta activităţi auxiliare în cadrul unităţilor turistice - centre de agreement, SPA şi „tot ce înseamnă facilităţi hoteliere care pot creşte media nopţilor de cazare într-o unitate hotelieră”, conform directorului general al FNGCIMM.

„Să se treacă de la turismul de weekend şi să meargă mai mult de două – trei nopţi”, a completat Petrescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO