Eveniment

Alexandru Nazare, INTERVIU după demiterea sa: „M-a sunat premierul ca să particip la poză. (...) Ce ar fi însemnat să implic ministerul Finanţelor în lupta din partid? Mi-am asumat poziţia de neutralitate”

Alexandru Nazare, INTERVIU după demiterea sa de la Ministerul Finanţelor: „M-a sunat premierul ca să particip la poză. (...) Ce ar fi însemnat să implic ministerul în lupta din partid? Mi-am asumat poziţia de neutralitate”

Autor: Sorina Matei

12.07.2021, 15:31 136

Alexandru Nazare, proaspătul revocat ministru liberal al Finanţelor, a acordat un interviu – eveniment pentru Aleph News, în emisiunea OFF/ On The Record.

Nazare povesteşte în interviu evenimentele care au dus la revocarea sa din funcţie, proasta comunicare pe care o avea cu premierul Cîţu, descrie jocul ştirilor pe surse de la cabinetul premierului despre remanierea sa, cum l-a sunat premierul Cîţu să participe la lansarea candidaturii sale pentru şefia PNL, cum a fost chemat în cabinetul premierului şi ce a discutat cu Florin Cîţu, vorbeşte despre tensiunile din Guvern, despre „duduiala economiei”, despre ce a găsit în ministerul de Finanţe, despre reorganizarea ministerului de Finanţe refuzată de premierul Cîţu, despre cum Florin Cîţu a mai trimis corpul de control să-l verifice şi despre cum ministrul Fondurilor Europene a cerut Comisiei Europene o solicitare de prelungire şi amânare a PNRR-ului României, cerere despre care s-a vorbit „fugitiv” în Guvernul României şi despre care ştie şi premierul Florin Cîţu.

Iată principalele declaraţii făcute de Alexandru Nazare pentru Aleph News:

„Vorbeam cu şefa de cabinet, aşteptam. În aprilie şi mai n-au reuşit să vorbesc cu premierul. Au fost şi alte ocazii: ne-am întâlnit în lift la Parlament. Şi în sală, la vot”.

„Am sunat, am scris, am trimis adrese, am încercat să intru. Am încercat toate modalităţile, înţeleg că era ocupat. Lipsa de comunicare a persistat nişte luni”.

„M-a sunat premierul în săptămâna în care apăruseră sursele cu remanierea mea. Luni apar sursele, marţi premierul Cîţu spune că nu este adevărat. Presa mi-a spus că primise informaţiile de la cabinetul Cîţu. Intru în coaliţie, premierul spune că sursle sunt reale şi de la cabinetul lui. I-am zis: Florin, hai să stăm de vorbă, hai să rezolvăm”.

„După aceea m-a sunat premierul ca să particip la poză. Am cântărit foarte bine situaţia. Ce-ar fi însemnat să implic ministerul de Finanţe în bătălia din partid? I-am spus premierului: prefer să asum o atitudine de neutralitate. I-am urat succes”.

Citiţi articolul integral pe Aleph News.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO