Eveniment

Alexandru Iancu si Ovidiu Tender, audiati in dosarul Rafo

18.01.2005, 00:00 29



Procurorii au continuat seria audierilor in cazul Rafo, ieri fiind convocati omul de afaceri Ovidiu Tender si Alexandru Iancu, presedinte al Consiliului de Administratie al Balkan Petroleum si actionar al firmei VGB.



Tender a ajuns la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in jurul orei 8,30, unde a stat timp de o ora. La iesire el a declarat ca procurorii i-au prezentat acuzatiile si i-au comunicat de ce a fost chemat, insa nu a dat declaratii in dosarul Rafo.



"Am fos invinuit, dar sunt nevinovat", a spus Tender, dupa ce a iesit din cladire, insotit de avocatul sau.



Martea trecuta, omul de afaceri si-a sustinut pentru prima data nevinovatia, declarand ca numele sau a fost implicat nejustificat in legatura cu ancheta judiciara privind comiterea unor ilegalitati la Rafo Onesti, societate cu care nu are relatii de afaceri.



"Nu am avut absolut nici un fel de afacere cu Rafo, in afara de o intentie de a pune umarul la salvarea din situatia dificila in care se afla Rafo la sfarsitul anului 2002 si inceputul anului 2003, intentie care nu s-a finalizat", a spus Tender.



In jurul pranzului, la sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a sosit si Alexandru Iancu, impreuna cu avocatul sau.



Alexadru, Eugen si Octavian Iancu - actionari la VGB - sunt urmariti penal pentru evaziune fiscala, delapidare, abuz in serviciu, procurorii urmand sa dispuna - atat in cazul lor, cat si al celorlalti 19 invinuiti in dosarul 171/P/2003 - cercetarea si pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani, inselaciune si asociere in vederea comiterii de infractiuni, informa, in urma cu o saptamana, Parchetul instantei supreme.



In acest caz sunt cercetate 19 persoane pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani, inselaciune si asociere in vederea comiterii de infractiuni, printre care se numara si omul de afaceri Corneliu Iacobov. Anchetatorii bacauani au inceput deja sa inventarieze proprietatile detinute de acesta din urma in vederea sechestrului. In paralel, politistii constanteni au pus sechestru pe bunurile mobile si imobile ale lui Iacobov din judet, printre care Hotelul Scandinavia din statiunea Mamaia, un imobil in Eforie Sud si 30% din actiunile societatii Miniera SA, din Medgidia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO