Eveniment

Alertă ANM: Cod galben de viscol în mai multe judeţe, până duminică seara

Alertă ANM: Cod galben de viscol în mai multe judeţe,...

Autor: Departamentul Social

21.12.2018, 13:10 621

Meteorologii avertizează că în zona montană a judeţelor Satu-Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj, mai ales la altitudini de peste 1.500 m, temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. Ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ.

În paralel, în acelaşi interval orar, respectiv 22 decembrie, ora 05.00 - 23 decembrie, ora 18.00, este valabilă şi o informare meteorologică de precipitaţii mixte, depuneri de polei şi intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1.500 metri, polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a ţării

ANM precizează că, la munte, la altitudini îndeosebi sub 1.500 m vor fi precipitaţii mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50-55 km/h. În zonele joase de relief din jumătatea de nord a ţării, temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

În cursul nopţii de duminică spre luni (23/24 decembrie) şi pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitaţii în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO