Eveniment

Alegerea zilei: avocatul Piperea, spaima bancherilor, a fost recrutat de noul premier pentru a-l consilia în problemele bancare şi economice

Alegerea zilei: avocatul Piperea, spaima bancherilor, a...

Autor: Corina Zamfir

21.07.2017, 00:02 4390
Avocatul Gheorghe Piperea, cunoscut pe piaţă pentru faptul că a devenit apărătorul celor care au luat credite în franci elveţieni în lupta cu băncile, a fost luat la Palatul Victoria de premierul Mihai Tudose pentru a-l consilia în legătură cu problemele economice, bancare şi de piaţă de capital.

Hotărârea a fost publicată ieri în Monitorul Oficial, Gheorghe Piperea fiind numit în funcţia de consilier onorific al premierului pe chestiuni de fiscalitate, banking, piaţă de capital şi insolvenţă. Avocatul Gheorghe Piperea este unul dintre iniţiatorii Legii dării în plată. Potrivit deciziei semnate de Mihai Tudose, activitatea lui Gheorghe Piperea este neremunerată.

Mihai Tudose l-a avut consilier onorific pe Eugen Teodorovici, fost ministru al fondurilor europene şi al finanţelor, căruia i-a retras această calitate după ce acesta s-a propunţat pentru impozitarea Bisericii.

„Dl. Teodorovici a fost colaboratorul meu şi am crezut că putem colabora pe consultanţă la ceea ce dumnealui se pricepe, pe financiar-fiscal. Numai că domnia sa probabil că a înţeles greşit şi s-a transformat într-un purtător de cuvânt, iar eu înţeleg ca ideile pe care domnia sa le are să le aflu de la el, nu prin intermediul presei, mai ales nefiind de acord cu cel puţin majoritatea dintre ele”, a explicat premierul Tudose, citat de Mediafax. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO