Eveniment

Al doilea frate Iancu, audiat in cazul Rafo

19.01.2005, 00:00 20



Procurorii instantei supreme i-au prezentat ieri lui Octavian Iancu, unul dintre actionarii companiei VGB Impex SRL, acuzatiile in cazul Rafo, respectiv spalare de bani, complicitate la evaziune fiscala si delapidare, a declarat avocatul omului de afaceri, dupa audierea acestuia.



Avocatul a adaugat ca Octavian Iancu isi va formula apararea si va veni iar la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, saptamana viitoare. In privinta legaturilor cu Ovidiu Tender, Iancu a precizat ca a avut doar relatii comerciale normale cu acesta.



Intalnirea omului de afaceri cu procurorii a durat aproximativ o ora si jumatate. Inainte de audieri, Octavian Iancu a fost intrebat de jurnalisti daca i-a fost pus sechestru de avere, insa nu a dat un raspuns.



Avocatul care il reprezinta pe Octavian Iancu este acelasi care l-a insotit si pe fratele acestuia, Alexandru, la audierile la care acesta a fost in cursul zilei de luni.



Aparatorul celor doi a afirmat, inaintea discutiilor de ieri cu procurorii, ca acuzatiile ce i-au fost prezentate lui Alexandru Iancu sunt "nefondate, fara deplin suport probatoriu si de ordin general".



Acelasi avocat a apreciat ca in dosar nu exista influente politice si ca acest caz se va rezolva cat mai curand, intrucat derularea lui aduce fratilor Alexandru, Eugen si Octavian Iancu "incomensurabile prejudicii".



Tot ieri, la Parchetul instantei supreme a venit si fostul director general al Rafo Onesti, Toader Gaureanu. Vinerea trecuta, el ceruse termen pentru angajarea unui aparator si a fost reprogramat la audieri pentru 18 ianuarie.



Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cerceteaza 19 persoane in dosarul Rafo pentru spalare de bani, inselaciune si asociere in vederea comiterii de infractiuni. Printre cei invinuiti se numara oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Corneliu Iacobov.



Politistii constanteni au intocmit un proces-verbal de instituire a sechestrului asigurator pe complexul turistic din zona cetatii Histria, care ar fi apartinut lui Corneliu Iacobov. Potrivit politistilor, in acte, proprietatea apartine primarului din Slanic Moldova, Andrei Serban, finul lui Corneliu Iacobov. Complexul a fost cumparat in 2004 de firma lui Andrei Serban, SC Perla Turism, de la Sc Duty Free SRL Constanta, unde Iacobov era unul dintre actionari. Complexul are o suprafata de 32 de hectare, din care sase hectare in intravilanul comunei Istria.



In urma cu trei zile, Parchetul instantei supreme a pus sechestru pe hotelul Scandinavia, pe o vila a lui Iacobov din Eforie Sud si pe 30% din actiunile pe care le detine la SC Miniera Medgidia, care apartine fiicei fostului consilier prezidential Dan Iosif, Andreea Anca Dan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO