Eveniment

Al doilea elev confirmat cu COVID-19. Studiază la o şcoală din Gura Humorului şi acum este internat

Al doilea elev confirmat cu COVID-19. Studiază la o...

Autor: Ilinca Nazarie

09.06.2020, 12:29 433

Un al doilea elev a fost confirmat, marţi, cu infecţie cu noul coronavirus, la o şcoală din Gura Humorului, şi acum se află internată în spital, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Grigore Bocani, inspector general al Inspectoratului Şcolar Suceava

Eleva de clasa a 12-a din Gura Humorului a fost confirmată cu infecţia cu noul coronavirus în cursul zilei de luni. Fata fusese la pregătire săptămâna trecută.

„Fata ar fi luat din familie, a fost la şcoală la pregătire inclusiv vineri, a fost confirmată pozitiv ieri (luni - n.red.). Noi am luat toate măsurile pentru suspendarea cursurilor la liceul respectiv.", a declarat Bocani.

Fata este deja internată la Spitalul Judeţean Suceava.

Anterior, un alt elev a fost confirmat cu COVID-19, el fiind înscris la clasa a VIII-a a Liceului cu Program Sportiv din Iaşi.

Reprezentanţii filialei ieşene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) susţin, după cazul primului elev infectat cu noul coronavirus, că primesc foarte multe mesaje potrivit cărora nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare fizică în şcoli.

„Aşa cum avertizăm de mai bine de o lună de zile, ambiţia Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii de a aduce elevii la şcoală pentru pregătirea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, începe să producă consecinţe! Avem deja primul caz confirmat al unui elev de clasa a VIII-a care a fost prezent la şcoală pentru două zile şi inevitabil, a intrat în contact cu profesorii şi cel puţin 10 colegi. Conducerea USLIP Iaşi mai monitorizează două situaţii din două unităţi şcolare unde avem în derulare teste medicale”, arată USLIP Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO