Eveniment

Al 15-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România

Al 15-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România

Autor: Ana Petrescu

08.03.2020, 18:06 105

Un al 15-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 70 de ani din judeţul Mureş, au anunţat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică (GCS) privind situaţia COVID-19 în ţara noastră.

„Persoana se afla în izolare la domiciliu din data de 6 martie a.c., întrucât a revenit în ţară din Italia (Ancona/ Bologna). În cursul zilei de ieri (sâmbătă - n.r.) i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăţi de respiraţie, tuse şi febră. Femeia va fi transportată cu izoleta pentru internare la Spitalul de boli infecţioase din Cluj”, conform reprezentanţilor GCS.

Anunţul vine la scurt timp după ce un al doilea caz de infectare cu noul virus a fost anunţat în Bucureşti.

Referitor la cazul din Capitală, este vorba despre o femeie, 42 de ani care este „contact apropiat al bărbatului de 49 de ani, din Bucureşti, confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri (sâmbătă - n.r.)”.

„Femeia de 42 de ani se află în centrul de carantină Bucureşti şi urmează să fie transferată la Matei Balş”, arată informarea de presă a GCS.

Bărbatul din Bucureşti, în vârstă de 49 de ani,care s-a întors din Roma, Italia pe 27 februarie, dintr-o zonă neafectată, a fost cel de-al 12-lea caz confirmat.

El s-a prezentat seara trecută la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş cu febră, dar cu simptomatologie care nu intra în definiţia de caz COVID-19. Ulterior i-au fost recoltate probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia a fost decis să i se recolteze probe şi pentru coronavirus.

Acesta a fost primul caz depistat în Bucureşti. Bărbatul le-a spus medicilor că a stat acasă în această perioadă, de la revenirea în ţară.

În schimb, fata de 16 ani, din Timişoara, infectată cu noul coronavirus, a fost declarată vindecată, au anunţat, duminică, reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Un număr de 11 persoane sunt în carantină şi 12.877 în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

„Până la această oră au fost prelevate şi analizate 948 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 934 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul”, mai anunţă GCS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO