Eveniment

Ajutor pentru românii fără venituri în criza COVID-19: Primăria Sector 4 dă câte 700 de lei lunar pentru familiile cu un copil. Care sunt condiţiile

Primăria Sectorului 4 a anunţat că va acorda sprijin financiar pentru familiile ale căror venituri au fost reduse sau chiar au dispărut în întregime, în contextul crizei COVID-19.

„Primăria Sectorului 4 va susţine financiar familiile cu venituri reduse sau rămase fără niciun venit ca urmare a restricţiilor impuse mai multor companii prin decretele militare emise pentru stoparea răspândirii infecţiilor cu noul tip de coronavirus”, a anunţat Primăria.

În acest context, măsurile sunt cuprinse într-o Hotărâre de Consiliu Local ce va fi supusă aprobării pentru a acoperi cheltuieli de bază precum alimente, medicamente sau produse igienico-sanitare.

Ajutoarele acordate de Primărie vor fi acordate doar pentru perioada decretată ca fiind stare de urgenţă, fiind virate direct în contul curent al beneficiarului.

Prin urmare, persoanele singure primesc 500 de lei lunar, în timp ce familiile cu un copil 700 lei lunar, iar familiile cu doi sau mai mulţi copii 1.000 de lei lunar.

Pentru a putea accesa aest ajutor, solicitările trebuie trimise online către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, însoţite de actele de identitate şi de o declaraţie pe propria răspundere în care beneficiarul trebuie să explice situaţia în care a răms fără venituri – sau cu veniturile reduse.

Condiţiile în care se accesează: cel puţin un membru al familie nu poate beneficia de ajutor de şomaj; veniturile lunare nu depăşesc 1.000 lei pe membru de familie; nu au alte surse de venit; nu deţin depozite bancare mai mari de 1.000 lei.

Citiţi AICI Ziarul Financiar de vineri în format e-paper 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.