Eveniment

Ajutoarele de stat din siderurgie, in discutie

03.11.2004, 00:00 13



Restructurarea industriei siderurgice a fost discutata de catre reprezentantii Comitetului Interministerial pentru Siderurgie in cadrul negocierilor derulate la capitolul 6 privind concurenta, afirma reprezentantii Ministerului Integrarii Europene. Siderurgia este unul dintre cei mai mari beneficiari de ajutoare de stat dintre sectoarele economiei, in conditiile in care Consilul Concurentei este institutia care autorizeaza acordarea acestora de catre autoritatile competente.



"Sectorul siderurgic este unul extrem de sensibil in Uniunea Europeana. In perioada de restructurare a sectorului siderurgic, ajutoarele de stat se acorda doar in corelare cu evolutia capacitatilor de productie si cu gradul de competitivitate si performanta pe piata europeana", a spus Leonard Orban, negociator sef adjunct al Romaniei pentru aderarea la Uniunea Europeana.



"Trebuie sa vedem exact cum reusim sa armonizam clauzele privind ajutoarele de stat in planurile de restructurare si privatizare si sa realizam competitivitatea firmelor romanesti pe piata comunitara, dar si sa respectam acquis- ul comunitar in domeniul ajutorului de stat pentru acest domeniu", a mai spus Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO