Caută doar în titlu
Eveniment

Ajutoare de stat de 47 mil. euro pentru companiile crescătoare de porci şi păsări sub formă de subvenţii directe pentru 2.000 de companii

Comisia Europeană a aprobat două ajutoare de stat pentru companiile româneşti crescătoare de porcine şi păsări de curte. Valoarea ajutorului de stat total urmează să fie de 47,4 mil. euro (aproximativ 230 mil. lei), potrivit reprezentanţilor Comisiei Europene.

„Schemele au fost aprobate în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat. În cadrul schemelor (câte una pentru fiecare sector), bugetul va fi alocat după cum urmează: 24,7 milioane de euro (aproximativ 119,6 milioane RON) pentru sectorul cărnii de porc; 22,7 milioane de euro (aproximativ 109,8 milioane RON) pentru sectorul avicol. În cadrul celor două scheme, sprijinul public se va acorda sub formă de subvenţii directe.“

Fiecare schemă dintre cele două va aduce granturi pentru 1.000 de societăţi comerciale active în sectoarele respective. Sprijinul poate fi acordat până la 31 decembrie 2019.

„Comisia a concluzionat că măsurile sunt necesare, adecvate şi proporţionale pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru“, mai notează reprezentanţii Comisiei Europene. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.