Eveniment

Ajută copiii vulnerabili fără niciun cost pentru afacerea ta!

Autor: Publicitate

11.12.2020, 11:00 145

Dragă cititorule,

Sperăm că această scrisoare te găseşte bine, sănătos şi aproape de cei dragi. Luna decembrie venea, an de an, cu bucuria Sărbătorilor şi a revederii celor apropiaţi. Anul acesta, cei mai mulţi dintre noi vrem doar sănătate şi speranţa unui an nou mai bun, cu revenire „la normal”.

Dar ce înseamnă „normal” pentru copiii vulnerabili?

Dumitriţa este o fetiţă de 8 ani, care îşi doreşte doar o cameră cu căldură, mâncare şi ceva jucării pentru ea şi fraţii ei. Pentru ea, pandemia înseamnă noi greutăţi de dus, alături de mama şi fraţi. Mama ei a construit singură, cu propriile mâini, o cameră pentru ca cei mici să aibă unde să crească. După ani de zile de adormit în frig şi uneori flămânzi, copiii au primit anul acesta o mână de ajutor de la oameni de bine ca tine. Dar probleme sunt însă departe de a fi soluţionate.

Dumitriţa este doar unul dintre sutele de copii susţinuţi anual de SOS Satele Copiilor România prin programele de prevenire a separării copiilor de familie. Situaţia familiilor era una grea, iar din cauza pandemiei a devenit dramatică şi este nevoie urgentă de intervenţie din partea noastră.

În România, 1,38 milioane de copii se află la risc de sărăcie sau excluziune socială, iar dintre aceştia, peste 700.000 trăiesc în condiţii de sărăcie extremă. Pe măsură ce pandemia şi efectele ei se adâncesc, copiii sunt şi mai expuşi riscurilor: nu au ce mânca, nu au acces la educaţie, inegalităţile sociale şi discriminarea devin mai puternice, creşte riscul de abuz, neglijare sau exploatare şi, în egală masură, creşte riscul separării copiilor de familie din cauza sărăciei. Acest cerc vicios poate fi întrerupt doar printr-o intervenţie susţinută, cu ajutorul oamenilor de bine.

Implică-te pentru copiii care au urgent nevoie de tine!

Direcţionează 20% din impozitul pe profit datorat statului, fără niciun cost pentru tine. Legea sponsorizării îţi dă dreptul să alegi ce să faci cu o parte din taxele care sunt colectate de către stat. Este un dar pe care îl poţi oferi copiilor în această perioadă grea. Poţi descărca contractul AICI

Asociaţia SOS Satele Copiilor România este furnizor de servicii sociale şi este înregistrată în Registrul entităţilor/unităţilor de cult ANAF din 17.04.2019, având înregistrare în registrul special al asociaţiilor cu Nr. 2259/1990 de la Judecătoria Bucureşti.

Ca persoană fizică, te poţi alătura cauzei SOS cu un sms cu textul MAMA la 8864 (o donaţie de 4 euro lunar) sau online (donaţie lunară de orice sumă), pe website www.sos-satelecopiilor.ro/ajuta.

Cu sprijinul tău, oferim ajutor de urgenţă familiilor din programele SOS Satele Copiilor: alimente, produse de igienă, dezinfectanţi şi măşti, dar şi sprijin pe termen mediu: reparaţii urgente ale locuinţei, rechizite şi îmbrăcăminte pentru copii, consiliere socială şi parentală, pentru a le oferi părinţilor îndrumare să aibă grijă de copii cât mai bine cu putinţă, iar riscul separării să fie înlăturat.

 

Despre SOS Satele Copiilor România

Anual, peste 700 de copii şi tineri sunt sprijiniţi în mod direct de organizaţia SOS Satele Copiilor, dintre care peste 150 cresc în Satele SOS, alături de Mame SOS şi de fraţii biologici sau sociali, iar 550 de copii sunt sprijiniţi să rămână în familia lor şi să nu trăiască trauma separării.

SOS Satele Copiilor are ca misiune oferirea unei familii iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească şi susţinerea şi protejarea celor care riscă să o piardă. Asociaţia SOS Satele Copiilor România este considerată un model de bună practică în protecţia copilului şi se numără printre iniţiatorii modelului caselor de tip familial în România, al centrelor de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi din comunităţi şi al programelor ce pun accent pe formarea deprinderilor de viaţă independentă pentru tinerii din sistemul de protecţie.

Fii şi tu alături de copii! Darul tău înseamnă un sprijin nepreţuit în această perioadă dificilă.

Îţi mulţumim din suflet şi îţi dorim Sărbători frumoase, cu linişte şi sănătate!

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO