Eveniment

Agricultura, sanatatea si transporturile, castigatorii la buget

02.07.2007, 17:19 21

Ministerele Agriculturii, Sanatatii, Transporturilor si Reformei Administrative au primit cele mai mari fonduri suplimentare, prin rectificarea bugetului de stat pe 2007, aprobata la sfarsitul saptamanii trecute de Guvern.
Bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a fost suplimentat cu 1,936 mld. lei pentru finantarea campaniei agricole din toamna acestui an, pentru completarea fondurilor comunitare aferente celor 1.226 proiecte SAPARD, precum si pentru finantarea sectorului zootehnic.
Ministerul Sanatatii a primit in plus 355 mil. lei pentru reparatia, refacerea si modernizarea spitalelor, precum si pentru achizitie de echipamente medicale.
Pentru refacerea infrastructurii drumurilor judetene au fost alocate 600 de milioane de lei, iar pentru finantarea Programului de dezvoltare a infrastructurii rurale si a unor baze sportive din spatiul rural au fost acordate 200 de milioane de lei.
Ministerul Internelor si Reformei Administratiei va primi suma de 101 mil. lei pentru plata diferentelor de pret la carbunele furnizat la CET-uri.
Bugetul Ministerului Economiei si Finantelor va fi majorat cu 567,7 mil. lei, din care 167,7 milioane pentru suplimentarea Fondului de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului si 400 mil. lei pentru Fondul National de Preaderare.
Prin rectificarea bugetara vor fi asigurate fonduri pentru organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, respectiv suma de 3,8 mil. lei.
Cea mai mare reducere este la bugetul Ministerului Internelor si Reformei Administrative, in valoare de 93,6 mil. lei. Reduceri semnificative au mai fost operate la Ministerul Economiei si Finantelor - 34,43 mil. lei, Ministerul Justitiei, 23,9 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO